De temperatuur zakt langzaam, de zon komt later op, de eerste dennenappels vallen op de grond en pompoenen zijn weer volop verkrijgbaar. De herfst is begonnen. Dit betekent op onze bedrijfscatering locaties dat de herfstgerechten weer uit de kast gehaald worden. We gaan weer lekker experimenteren met zuurkool, pompoen, stamppotjes en stoofgerechten, omdat het lekker is, maar dat is niet de enige reden!

Milieubewust eten in de bedrijfscatering

In de supermarkt kun je het hele jaar door alle groente en fruit krijgen. Frambozen in de januari, venkel in maart, sperziebonen in juni en meloen in de november. Door de verwarmde kassen in Nederland en de grote import van groenten en fruit is het mogelijk om het hele jaar alle typen groenten en fruit te kunnen kopen. Deze producten hebben een lange weg afgelegd om naar onze supermarkt te komen. Het transport van dit voedsel is een enorme belasting voor het milieu.

Seizoensgebonden eten betekent dat je lokaal eet, met een veel lagere ecologische voetafdruk door het transport en het benzineverbruik. Lokaal en seizoensgebonden eten is dus een goede keuze! Je moet alleen even weten welke producten je dan moet kiezen op welk moment. Bij Leo’s bedrijfscatering gebruiken we een seizoen kalander om dit in de gaten te houden!

Ook fijn: seizoensproducten kweken is gemakkelijker voor de boer en hierdoor een stuk goedkoper. Daarom zijn deze producten vaak in de aanbieding bij de supermarkt en op de markt. Dus door seizoensproducten te kopen doe je zowel jezelf als het milieu een plezier.

Extra gezonde bedrijfscatering door gebruik oktoberproducten

Wist je dat seizoensproducten het aller gezondste voor je lichaam zijn? De groenten en fruit die in een bepaalde periode in Nederland groeien bevatten precies de vitaminen en mineralen die ons lichaam op dat moment ook harder nodig heeft.

Wist je bijvoorbeeld dat spruitjes 3x zoveel vitamine C bevatten als een sinaasappel. Dit is een heel slim trucje van de natuur om jouw weerstand te verhogen. Spruitjes zijn namelijk vanaf oktober in het seizoen en ons immuunsysteem kan dan vaak wel een boost gebruiken. Die sinaasappel die helemaal uit moet worden vervoerd uit Spanje kun je dus beter inwisselen voor een portie héérlijke spruitjes.

Nog zo’n voorbeeld is kool. Deze wintergroente zit vol vitamine D en laten we daar nou in de winter vaak een tekort aan hebben…. Handig toch, seizoensgebonden eten? Voor Leo bedrijfscatering zijn dit genoeg redenen om deze maand extra oktober groenten op het menu te zetten. Deze maand gebruikt Leo’s bedrijfscatering tijdens het bereiden van de lunch extra producten die in oktober uit Nederland komen. Zo kan iedereen tijdens werktijd genieten van de voordelen van seizoensgebonden eten.

Wil je thuis ook vaker seizoensgebonden eten? Koop dan deze maand in de supermarkt wat vaker:

  • Andijvie
  • Aubergine
  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Biet
  • Boerenkool
  • Broccoli
  • Champignons
  • Chinese Kool
  • Courgette
  • Groene Kool
  • Koolraap
  • Komkommer
  • Paprika
  • Pompoen
  • Prei
  • Rode Kool
  • Schorseneren
  • Sla
  • Snijboon
  • Sperziebonen
  • Spinazie
  • Spruiten
  • Tuinkers
  • Venkel
  • Wortel
  • Witlof
  • Witte Kool

Proef de herfst op één van onze bedrijfscatering locaties met bijvoorbeeld een heerlijke herfst pompoensoep, koolsla, omelet met prei of een sperziebonen salade. Zo kun je verantwoord genieten en zorg daarnaast goed voor het milieu en je gezondheid.

Wil jij ook oktobergerechten in jouw bedrijfsrestaurant? Of eerst even proeven? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.